Daan Leever’s Skyscraping ft. Koen Schalkwijk

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Daan Leever’s Skyscraping ft. Koen Schalkwijk

8 september @ 20:00

€6

‘Skyscraping’ is een ode aan de Ambivalentie, een samenkomst van elektronisch en akoestisch, van spanning en ontspanning, van herkenbaar en verrassend. Skyscraping is in het leven geroepen door multi-instrumentalist en producer Daan Leever, om zijn verschillende werelden en passies te verbinden; (akoestische)instrumenten als saxofoon, gitaar en piano met elektronische instrumenten als modular synthesizers en samplers. De muziek is ontstaan uit zijn liefde voor akoestische geïmproviseerde en gecomponeerde muziek (zoals klassiek, jazz en filmmuziek), en elektronische muziek (zoals ambient, Japanse game-muziek). Het resultaat: een mengelmoes aan stijlen en sferen die je meenemen in een reis door je emoties.

Voor dit concert heeft Daan Leever de Amsterdamse pianist Koen Schalkwijk gevraagd bij hem aan te sluiten. Samen zullen zij de muziek van Skyscraping laten horen.

Koen Schalkwijk (1988) studeerde af aan het conservatorium van Arnhem en Amsterdam en verbleef tijdens zijn master een tijd in Philadelphia om te studeren bij de groten der aarde. Na zijn studie speelde hij met verschillende groepen als het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, Kika Sprangers Kwintet en zijn eigen trio Koeniverse 3 bij oa North Sea Jazz, Bimhuis en op tv bij Vrije Geluiden. Het spel van Koen is te omschrijven als compositorisch en intuïtief.

Bezetting:
Daan Leever: basgitaar, saxofoon, gitaar, modular synth
Koen Schalkwijk: piano, würlitzer

Gegevens

Datum:
8 september
Tijd:
20:00
Kosten:
€6
Site:
https://cafebosch.stager.nl/web/tickets

Locatie

Café Bosch
Apeldoornsestraat 4a
Arnhem, Gelderland 6828 AB Nederland
Telefoon:
026 213 8187
Site:
https://cafebosch.nl/
Copyright © 2022 . All Rights Reserved. | Simple Persona by Catch Themes